Rybí koprová omáčka

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
35 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
125 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý kopr necháme okapat, pokrájíme nadrobno a odložíme do misky.
  • 2
    Do většího hrnce nalijeme asi litr vody. Posadíme na něj menší hrnec, do kterého dáme 4 žloutky a 4 lžíce vychlazeného rybího vývaru. Nad párou žloutky s vývarem vyšleháme do pěny. Poté přidáváme po kapkách rozpuštěné máslo a šleháme do zhoustnutí. Hrnec s omáčkou sejmeme z plotny,
  • 3
    Ochutíme solí, pepřem a cukrem. Přimícháme kopr a podle chuti citrónovou šťávu, nalijeme ji do omáčníku, hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.