Rybí koprová omáčka
25 min.
Ingredience
- 2lžíceKopr čerstvý
- 1litrVoda pitná
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 4lžíceVývar rybí
- 130gramůMáslo čerstvé
- 3špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 2špetkyCukr krupice
- 1,5lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
35 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
125 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omytý kopr necháme okapat, pokrájíme nadrobno a odložíme do misky.
- 2Do většího hrnce nalijeme asi litr vody. Posadíme na něj menší hrnec, do kterého dáme 4 žloutky a 4 lžíce vychlazeného rybího vývaru. Nad párou žloutky s vývarem vyšleháme do pěny. Poté přidáváme po kapkách rozpuštěné máslo a šleháme do zhoustnutí. Hrnec s omáčkou sejmeme z plotny,
- 3Ochutíme solí, pepřem a cukrem. Přimícháme kopr a podle chuti citrónovou šťávu, nalijeme ji do omáčníku, hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.