Rybí krém se smetanou
90 min.
Ingredience
- 300gramůKapr obecný
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMuškátový květ
- 60gramůMáslo čerstvé
- 80gramůMouka pšeničná hladká
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 750mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
440 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kapra omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme oloupanou cibuli rozkrájenou na čtvrtky a muškátový květ, přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, polévku přecedíme. Z kapřího masa vybereme kosti a kůži, maso umeleme.
- 2V hrnci si rozpustíme máslo, zaprášíme ho moukou a necháme ji zasmahnout. Vzniklou jíšku přelijeme rybím vývarem, rozšleháme a vaříme 40 minut. Obrané rybí maso vložíme zpět do polévky, opět metlou rozšleháme, zalijeme horkou smetanou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.