Rybí maso zepečené v mušlích
30 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50mililitrůVíno portské
- 20gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 200gramůFilé z aljašské tresky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
22 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
586 mg
Cukr
678 mg
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nasekáme a při střední teplotě ji na oleji chvíli
- 2smažíme, aniž bychom ji nechali zbarvit. Přidáme na kousky pokrájené rybi maso, asi minutu smažíme, osolíme je a posypeme štědrou dávkou čerstvě mletého pepře, přilijeme bílé víno a necháme ho vyvařit.
- 3Rybí maso vyjmeme a tozdělíme do 4 máslem vytřených mušlí. Smícháme 4 lžíce smetany s vývarem a směs povaříme, aby se část tekutiny vyvařila. Stáhneme pánev ze sporáku a nalijeme její obsah do omáčky, kterou jsme získali ze žloutku, vidličkou utřeného se zbývající smetanou, špetkou soli a špetkou mletého pepře.
- 4Omáčku našleháme a rozlijeme do mušlí na rybí maso. V předehřáté troubě mušle 2-3 minuty zapékáme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.