Rybí maso zepečené v mušlích

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
22 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
586 mg
Cukr
678 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli nasekáme a při střední teplotě ji na oleji chvíli
  • 2
    smažíme, aniž bychom ji nechali zbarvit. Přidáme na kousky pokrájené rybi maso, asi minutu smažíme, osolíme je a posypeme štědrou dávkou čerstvě mletého pepře, přilijeme bílé víno a necháme ho vyvařit.
  • 3
    Rybí maso vyjmeme a tozdělíme do 4 máslem vytřených mušlí. Smícháme 4 lžíce smetany s vývarem a směs povaříme, aby se část tekutiny vyvařila. Stáhneme pánev ze sporáku a nalijeme její obsah do omáčky, kterou jsme získali ze žloutku, vidličkou utřeného se zbývající smetanou, špetkou soli a špetkou mletého pepře.
  • 4
    Omáčku našleháme a rozlijeme do mušlí na rybí maso. V předehřáté troubě mušle 2-3 minuty zapékáme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.