Rybí paštika
40 min.

Ingredience
- 400gramůFilé z aljašské tresky
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř 4 barev
- 2kusyVejce slepičí
- 3decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceOmáčka tatarská
- 150gramůKrabí tyčinky
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
25 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
611 mg
Cukr
149 mg
Postup přípravy
- 1Mražené filé tresky necháme rozmrazit, opláchneme, nakrájíme na kousky a osolené rozmixujeme. Přidáme jeden bílek, rozmixujeme, pomalu za běhu mixéru přiléváme smetanu a olej. Přimícháme tatarskou omáčku a pepř a mixujeme. Nakonec zlehka přimícháme z jednoho bílku ušlehaný sníh.
- 2Formu srnčí hřbet vymažeme olejem, nalijeme půlku připravené směsi, naskládáme na ni krabí tyčinky a zalijeme druhou půlkou směsi. Formu přikryjeme vložíme do mikrovlnné trouby při výkonu 500 W na 20 minut.
- 3Hotovou paštiku vytáhneme z mikrovlnné trouby, necháme vychladnout a krájíme na tenké úhledné plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.