Rybí polévka s houbami
80 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 30gramůKedlubna
- 30gramůKvěták
- 40gramůOlej rostlinný
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 15gramůPetržel kudrnka
- 1800mililitrůVoda pitná
- 1000gramůParmice
- 120gramůHouby čerstvé
- 1lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
13 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé ryby vykucháme, očistíme, za hlavou propíchneme a nachytáme krev do misky. Odřízneme hlavy a ploutve. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky, zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.
- 2Do hrnce nalijeme krev z ryb, přilijeme olej, rozehřejeme, přidáme cibuli, houby, orestujeme, přisypeme zeleninu, zasypeme mletou paprikou, chvíli podusíme a nakonec přiložíme osolené rybky. Zalijeme vodou opepříme a vaříme doměkka. Polévku příliš nemícháme, aby se ryby nerozpadly.
- 3Odstavenou polévku posypeme posekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.