Rybí polévka s kysaným zelím
60 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 200gramůZelí kysané
- 4lžíceZakysaná smetana
- 400gramůKapr obecný
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
15 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné porce kapra podusíme v troše vody pod pokličkou asi 20 minut.
- 2Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle dozlatova, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Zředíme vývarem z ryby, přilijeme vodu, osolíme a chvíli povaříme. Přidáme rajčatový protlak, kysané zelí a ještě povaříme.
- 3Porce kapra vykostíme a nakrájíme na větší kousky. Upravíme je na talíře spolu se lžící smetany a vše zalijeme horkou polévkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.