Rybí salát s ananasem
22 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 1špetkaSůl
- 20gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůVíno bílé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 8lžicOlej olivový
- 1kusMáta
- 1lžičkaOcet vinný
- 250gramůAnanas
- 2lžičkyNakládaný zelený pepř
- 400gramůOkouník mořský
- 0,5lžičkaHořčice Dijonská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
21 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mořského okouna propláchneme a rozložíme do nákypové formy. Vymačkáme citron a 1/2 šťávy rybu pokapeme. Osolíme ji, poklademe plátky másla a zalijeme vínem. Formu přiklopíme a pečeme v mikrovlné troubě na 360 W asi 7 minut, 2 minuty ji necháme dojít ve vypnuté troubě.
- 2V mixéru ušleháme žloutky, sůl a hořčici. Pomalu přiléváme olej. Směs ochutíme octem, 2 lžičkami citronové šťávy, mletým pepřem a trochou šťávy z ananasového kompotu. Promícháme a přidáme nasekanou mátu.
- 3Rybu necháme vychladnout a roztrháme ji na malé kousky. Dílky ananasu necháme okapat a opatrně promícháme s rybou a připravenou majonézou. Salát ozdobíme lístky máty a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.