Rybí směs se zázvorem
70 min.
Ingredience
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 500gramůFilé z aljašské tresky
- 1stroužekČesnek
- 10gramůZázvor celý
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 50mililitrůOlej olivový
- 125mililitrůVíno bílé
- 400gramůCuketa
- 300gramůMrkev kořen
- 15gramůCibulka jarní
- 50mililitrůOmáčka sójová
- 10mililitrůKečup
- 2lžícePasta Sambal Oelek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
14 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rybu omyjeme, osušíme a pokrájíme na hrubší kostky. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno, stejně postupujeme se zázvorem. Citronovou šťávu smícháme se 40 ml oleje a vínem, přimícháme česnek a zázvor. Směs nalijeme k rybě a necháme 30 minut v chladu marinovat. Cuketu očistíme a společně s cibulkou nakrájíme na kolečka, mrkev na hranolky.
- 2Zbytek oleje rozpálíme a osmahneme na něm dozlatova kousky ryby, ty poté vyjmeme, do pánve dáme kousky zeleniny a zprudka opékáme 5 minut. Poté přidáme kousky ryby, marinádu a zvolna vaříme. Přilijeme směs sójové omáčky, kečupu a Solamylu a necháme zhoustnout. Porce ryby se zeleninou servírujeme okořeněné pastou Sambal Oelek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.