Rybí vývar s candátovými knedlíčky
50 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 100gramůCeler bulvový
- 1kusPórek
- 2kusyŠalotka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 800mililitrůVývar rybí
- 200gramůCandát obecný
- 1kusMrkev kořen
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
23 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso z candáta (bez kůže) nakrájíme na kostky, krátce uložíme do mrazničky, pak rozmixujeme a protřeme sítem. Vmícháme nasekaný kopr, osolíme a opepříme. Nakonec do směsi přidáme ušlehanou smetanu.
- 2Lžičkou vypichujeme ze směsi knedlíčky, urovnáme je na podnos vyložený fólií a vložíme do chladničky.
- 3Oloupanou mrkev a celer nakrájíme na nudličky, šalotku na kostičky. Zeleninu osmahneme na rozehřátém másla, přilijeme vývar, uvedeme do varu a zvolna povaříme 10 minut.
- 4Rybí knedlíčky vložíme do osolené vroucí vody a vaříme je asi 6 minut. Na talířích zalijeme knedlíčky rybím vývarem se zeleninou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.