Rybízová bublanina s krémem
65 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 500gramůRybíz červený
- 180gramůMáslo čerstvé
- 210gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 350gramůMouka polohrubá
- 150gramůMandle mleté
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
34 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli ušleháme do pěny, postupně přišleháme 4 vejce.
- 2Omytý a okapaný rybíz posypeme lžící mouky, zbylou mouku, smíchanou s práškem do pečiva, promícháme s mletými mandlemi a přidáme k našlehané pěně.
- 3Těsto rozprostřeme na vymazaný plech, navrch rozdělíme rybíz. 2 žloutky rozšleháme 30 g cukru ve smetaně. Ze 2 bílků ušleháme pevný sníh, vmícháme do žloutkové smetany, nalijeme na rybíz.
- 4Bublaninu pečeme asi 40 minut v mírně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.