Rybízová omáčka na makrely
30 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 200gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůMléko plnotučné
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 400mililitrůVoda pitná
- 200gramůRybíz červený
- 300mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůOmáčka rybí
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
48 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na hlubší pánvi rozpustíme 50 g másla, přisypeme mouku, promícháme a krátce orestujeme. Přilijeme vroucí vodu, horké mléko, osolíme a metlou opatrně vmícháme žloutky. Vaříme asi 10 minut a odstavíme z ohně.
- 2Do odstavené omáčky vmícháme 150 g másla, rybí omáčku a rybíz, který jsme předem povařili 4 minuty v bílém víně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.