Rybízové čatní
50 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 1kilogramRybíz červený
- 1kilogramCukr krupice
- 2kusyPomeranče
- 250mililitrůVíno červené
- 2lžíceHořčice
- 60mililitrůOcet vinný červený
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
151 g
Vláknina
7 g
Cukr
136 g
Postup přípravy
- 1Rybíz omyjeme a necháme dobře okapat. Otrháme kuličky, promícháme je s cukrem. Necháme 30 minut odležet. Citrony omyjeme horkou vodou a osušíme. Ze všech plodů oloupeme škrabkou kůru a vymačkáme šťávu. Proužky kůry povaříme 5 minut v červeném víně. Přidáme rybíz, citrusovou šťávu a práškovou hořčici. Vaříme tak dlouho, dokud rybíz nepopraská. Vmícháme ocet a nezakryté vaříme dalších 15 minut. Horké čatní plníme do sklenic se šroubovacím uzávěrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.