Rybízové čatní

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
151 g
Vláknina
7 g
Cukr
136 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybíz omyjeme a necháme dobře okapat. Otrháme kuličky, promícháme je s cukrem. Necháme 30 minut odležet. Citrony omyjeme horkou vodou a osušíme. Ze všech plodů oloupeme škrabkou kůru a vymačkáme šťávu. Proužky kůry povaříme 5 minut v červeném víně. Přidáme rybíz, citrusovou šťávu a práškovou hořčici. Vaříme tak dlouho, dokud rybíz nepopraská. Vmícháme ocet a nezakryté vaříme dalších 15 minut. Horké čatní plníme do sklenic se šroubovacím uzávěrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.