Rybízové želé s vanilkou
35 min.
Ingredience
- 1000gramůRybíz červený
- 50gramůCukr krupice
- 1kusVanilkový lusk
- 1200gramůCukr želírovací
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
135 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Rybíz omyjeme, odstopkujeme a vložíme do vyššího hrnce. Přidáme cukr, 125 ml vody a vanilkový lusk. Za stálého míchání uvedeme k varu. Směs nalijeme na jemné síto a odkapanou šťávu zachytíme do hrnce. Ovoce jen zlehka vymačkáme.
- 2Čistou rybízovou šťávu odvážíme a smícháme s potřebným množstvím želírovacího cukru.
- 3Šťávu s cukrem za stálého míchání uvedeme k varu a zprudka vaříme 4 minuty. Horké želé plníme do vyvařených sklenic. Dobře uzavřeme a na 15 minut obrátíme dnem vzhůru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.