Rybízové želé s vanilkou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
135 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybíz omyjeme, odstopkujeme a vložíme do vyššího hrnce. Přidáme cukr, 125 ml vody a vanilkový lusk. Za stálého míchání uvedeme k varu. Směs nalijeme na jemné síto a odkapanou šťávu zachytíme do hrnce. Ovoce jen zlehka vymačkáme.
  • 2
    Čistou rybízovou šťávu odvážíme a smícháme s potřebným množstvím želírovacího cukru.
  • 3
    Šťávu s cukrem za stálého míchání uvedeme k varu a zprudka vaříme 4 minuty. Horké želé plníme do vyvařených sklenic. Dobře uzavřeme a na 15 minut obrátíme dnem vzhůru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.