Rybízový koláč
65 min.
Ingredience
- 200gramůCukr moučkový
- 6lžicŽelé rybízové
- 400gramůMouka polohrubá
- 2lžíceGrappa
- 6kusůŽelatina bílá plátky
- 8lžicOlej stolní
- 500gramůRybíz červený
- 800gramůTvaroh jemný
- 1kusCitrony
- 2kusyVejce slepičí
- 40gramůKokos - mletý (Kopra)
- 4lžíceMléko polotučné
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
10 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
4 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180C.
- 2300g tvarohu necháme okapat na sítu a vymačkáme. Přidáme olej, vejce, mouku, 100g cukru, kypřicí prášek a mléko a vypracujeme hladké těsto.
- 3Plech vyložíme pečícím papírem a z těsta na něm vyválíme plát. Pečeme asi 30minut.
- 4Mezitím omyjeme rybíz, necháme okapat a očešeme bobule. Několik si jich ponecháme na dozdobení. Rybízové želé prohřejeme s grappou a upečené těsto jím potřeme. Nasypeme rybíz a strouhaný kokos.
- 5Zbylý tvaroh utřeme s vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a šťávou a 100g cukru. Želatinu necháme nabobtnat, vymačkáme, rozpustíme v troše horké vody a vmícháme do tvarohu. Naneseme na koláč a dáme vychladit do lednice.
- 6Poté dozdobíme čerstvým rybízem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.