Rybízový koláč s agarem

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
763 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
29 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
9 g
Cukr
70 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo umícháme, přidáme cukr, vejce, vanilku, strouhanou citronovou kůru, třeme cca 30 minut, poté přisypeme hladkou mouku s kypřicím práškem, důkladně promícháme.
  • 2
    Těsto upravíme do suché dortové formy a upečeme v mírně vyhřáté troubě.
  • 3
    Mezitím připravíme mandlový rámeček - jemně nastrouhané mandle smícháme s 1/2 bílku a v hmoždíři utlučeme. Položíme na vál, přidáme prosátý cukr a vypracujeme těsto. Vytvoříme rámeček, ten upravíme kolem upečeného těsta a necháme ho vychladnout. Koláč uprostřed potřeme zavařeninou, posypeme rybízem a oloupaným, nakrájeným pomerančem. Zalijeme agarem, necháme ztuhnout na chladném místě a podáváme.
  • 4
    Agar připravíme tak, že na 20 g opláchnutého agaru nalijeme 0,25 l studené vody a namáčíme přes noc. Poté přidáme 150 g cukru, šťávu z citronu, na mírném ohni rozvaříme, procedíme, vlažným agarem koláč přelijeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.