Rybízový koláč s agarem
75 min.
Ingredience
- 130gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaVanilka mletá
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůDžem rybízový
- 500gramůRybíz červený
- 2kusyPomeranče
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- Agar
- 20gramůAgar
- 150gramůCukr krupice
- 0,25litrVoda pitná
- 0,5kusCitrony
- Mandlový rámeček
- 100gramůMandle
- 100gramůCukr moučkový
- 0,5kusVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
763 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
29 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
9 g
Cukr
70 g
Postup přípravy
- 1Máslo umícháme, přidáme cukr, vejce, vanilku, strouhanou citronovou kůru, třeme cca 30 minut, poté přisypeme hladkou mouku s kypřicím práškem, důkladně promícháme.
- 2Těsto upravíme do suché dortové formy a upečeme v mírně vyhřáté troubě.
- 3Mezitím připravíme mandlový rámeček - jemně nastrouhané mandle smícháme s 1/2 bílku a v hmoždíři utlučeme. Položíme na vál, přidáme prosátý cukr a vypracujeme těsto. Vytvoříme rámeček, ten upravíme kolem upečeného těsta a necháme ho vychladnout. Koláč uprostřed potřeme zavařeninou, posypeme rybízem a oloupaným, nakrájeným pomerančem. Zalijeme agarem, necháme ztuhnout na chladném místě a podáváme.
- 4Agar připravíme tak, že na 20 g opláchnutého agaru nalijeme 0,25 l studené vody a namáčíme přes noc. Poté přidáme 150 g cukru, šťávu z citronu, na mírném ohni rozvaříme, procedíme, vlažným agarem koláč přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.