Rybízový trhanec
35 min.
Ingredience
- 200gramůRybíz červený
- 2lžíceCukr krupice
- 4kusyVejce slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 150gramůTvaroh jemný
- 100gramůMouka polohrubá
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
20 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Z tvarohu, polohrubé mouky, cukru, vajec a mléka vypracujeme hladké těsto. Necháme ho 30 minut odpočinout.
- 2Poté do těsta zapracujeme omytý rybíz.
- 3Ve větší pánvi rozpustíme máslo, rozprostřeme na ní těsto a smažíme při střední teplotě, dokud spodní strana nezhnědne. Obrátíme na druhou stranu a několik minut smažíme při velmi nízké teplotě dozlatova.
- 4Trhanec rozdělíme vidličkou na 4 díly a podáváme ho posypaný moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.