Rybízový trhanec

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
20 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z tvarohu, polohrubé mouky, cukru, vajec a mléka vypracujeme hladké těsto. Necháme ho 30 minut odpočinout.
  • 2
    Poté do těsta zapracujeme omytý rybíz.
  • 3
    Ve větší pánvi rozpustíme máslo, rozprostřeme na ní těsto a smažíme při střední teplotě, dokud spodní strana nezhnědne. Obrátíme na druhou stranu a několik minut smažíme při velmi nízké teplotě dozlatova.
  • 4
    Trhanec rozdělíme vidličkou na 4 díly a podáváme ho posypaný moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.