Rychlá dětská rýžová kaše s mangovým pyré
45 min.
Ingredience
- 50gramůRýže jasmínová
- 1kusMango
- 600mililitrůMléko plnotučné
- 1lžíceCukr třtinový
- 1kusVanilkový lusk
- 15gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rýži dobře promyjeme ve studené vodě, dáme ji do síta a necháme odkapat přebytečnou vodu. Omyté zralé mango rozkrojíme, odstraníme pecku, mango oloupeme, rozkrájíme na kousky a tyčovým mixérem ho rozmixujeme na pyré.
- 2Do kastrólku s nepřilnavým dnem nalijeme mléko, do kterého přidáme cukr. Vanilkový lusk si podélně rozkrojíme a zrníčka vyškrabeme ostrým nožem do mléka. Pak do mléka přimícháme rýži a mléko přivedeme k varu. Následně snížíme teplotu a pod pokličkou pomalu uvaříme rýži doměkka. Během vaření ji občas promícháme. Vaříme ji 30-35 minut.
- 3Do uvařené mléčné rýžové kaše přimícháme máslo a pyré z manga. Kaši rozdělíme na porce. Podáváme ji mírně teplou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.