Rychlá omáčka z výpeku

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 1litrvýpeková šťáva
    • 1kusCibule
    • 1lžíceOlej rostlinný
    • 4lžíceMouka pšeničná hladká
    • 500mililitrůVoda pitná
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
31 kcal
Tuky
2 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
425 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmažíme do růžova na jedné lžíci oleje. Poté na cibuli nalijeme masový výpek a necháme prohřát. Přilijeme 300 ml vody a necháme přejít varem.
  • 2
    Hladkou mouku rozmícháme ve zbylé vodě a přes síto postupně nalijeme do omáčky – stále mícháme, aby se v omáčce neutvořily hrudky. Poté necháme omáčku chviličku povařit, až začne houstnout a osolíme podle chuti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.