Rychlá omáčka z výpeku
30 min.
Ingredience
- 1litrvýpeková šťáva
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej rostlinný
- 4lžíceMouka pšeničná hladká
- 500mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmažíme do růžova na jedné lžíci oleje. Poté na cibuli nalijeme masový výpek a necháme prohřát. Přilijeme 300 ml vody a necháme přejít varem.
- 2Hladkou mouku rozmícháme ve zbylé vodě a přes síto postupně nalijeme do omáčky – stále mícháme, aby se v omáčce neutvořily hrudky. Poté necháme omáčku chviličku povařit, až začne houstnout a osolíme podle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.