Rychlá ředkvičková polévka
35 min.
Ingredience
- 1hrstPetržel - nať
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusBujón slepičí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 10kusůŘedkvička
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
126 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ředkvičky očistíme a zbavíme listů, omyjeme a nakrájíme na kousky.
- 2V hrnci rozpustíme máslo, přidáme ředkvičky a osmahneme. Přidáme hladkou mouku, zamícháme a zalijeme litrem studené vody. Přidáme slepičí bujon a za občasného míchání vaříme 10 minut.
- 3Nakonec nalijeme smetanu na vaření, necháme přejít varem a můžeme podávat.
- 4Ozdobíme petrželovou naťí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.