Rychlá soljanka
30 min.
Ingredience
- 25mililitrůOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 15mililitrůProtlak rajčatový sterilovaný
- 1litrHovězí vývar základní
- 250gramůHovězí maso vařené
- 2kusyOkurky nakládané
- 2kusyBobkový list
- 30mililitrůSmetana kysaná
- 1kusCitrony
- 5gramůSůl
- 10gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
11 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a sladkokyselé okurky nakrájíme na drobné kostičky.
- 2Cibuli osmažíme na oleji dozlatova a poté vmícháme rajčatový protlak a zalijeme vývarem. Přidáme okurky a bobkový list a vaříme 15 minut. Nakonec přisypeme na kousky nakrájené vařené maso a necháme ještě 2 minuty provařit.
- 3Již hotovou polévku dochutíme citronem a osolíme, na talíři každou porci doplníme lžičkou zakysané smetany a posypeme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.