Rychlé dušené červené zelí - příloha k masu

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
87 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve větším rendlíku rozehřejeme olej. Očištěnou a nadrobno pokrájenou cibuli na oleji zpěníme, když se začne smažit, přidáme k ní sterilované červené zelí i s nálevem. Přilijeme 30-50ml vody a pod pokličkou zelí dusíme asi 10 minut.
  • 2
    Potom přimícháme rajský protlak, promícháme, zelí poprášíme hladkou moukou, znovu zamícháme, podle chuti osladíme i osolíme. Důkladně promíchané zelí vaříme ještě 5 minut.
  • 3
    Podáváme jako přílohu k pečenému masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.