Rychlé dušené červené zelí - příloha k masu
20 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1,5lžíceOlej slunečnicový
- 500gramůZelí červené - sterilizované
- 50gramůProtlak rajčatový sterilovaný
- 1lžíceCukr krupice
- 2špetkySůl
- 50mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
87 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Ve větším rendlíku rozehřejeme olej. Očištěnou a nadrobno pokrájenou cibuli na oleji zpěníme, když se začne smažit, přidáme k ní sterilované červené zelí i s nálevem. Přilijeme 30-50ml vody a pod pokličkou zelí dusíme asi 10 minut.
- 2Potom přimícháme rajský protlak, promícháme, zelí poprášíme hladkou moukou, znovu zamícháme, podle chuti osladíme i osolíme. Důkladně promíchané zelí vaříme ještě 5 minut.
- 3Podáváme jako přílohu k pečenému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.