Rychlé halušky
20 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 1hrnekMouka pšeničná hrubá
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Z mouky, vajec a soli lehce zpracujeme těsto a necháme je chvíli odpočinout.
- 2Z těsta na prkénku odkrajujeme ostrým nožem kousky přímo do vroucí osolené vody.
- 3Když halušky vyplavou na povrch, přecedíme je, propláchneme horkou vodou a promícháme se lžící rozpuštěného másla.
- 4Podáváme jako přílohu k pokrmům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.