Rychlé kynuté koláčky
30 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 180gramůMáslo čerstvé
- 30gramůDroždí
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 100gramůMarmeláda rybízová
- 60gramůCukr moučkový
- 2,5decilitryMléko polotučné
- 400gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
19 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V mouce rozmícháme sůl, rozdrobíme v ní máslo a přidáme cukr, droždí, v mléce rozmíchané žloutky a vanilkový cukr. Vypracujeme těsto.
- 2Připravené těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný asi 1,5cm. Kulatým tvořítkem vykrajujeme koláčky. Uprostřed každého uděláme důlek a necháme asi 1 hodinu kynout.
- 3Okraje koláčků potřeme žloutkem, do středu dáme marmeládu a koláčky na vymazaném plechu upečeme ve vyhřáté troubě.
- 4Upečené koláčky posypeme směsí moučkového a vanilkového cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.