Rychlé perníkové řezy
35 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 200gramůPoleva čokoládová
- 1hrstOřechy vlašské
- Těsto
- 2kusyVejce slepičí
- 220gramůCukr krupice
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaHřebíček mletý
- 1špetkaNové koření mleté
- 3lžíceSirup řepný
- 1gramOřechy vlašské
- 300gramůMouka žitná bílá
- 150mililitrůMléko polotučné
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme ručním šlehačem celá vejce a krupicový cukr do pěny. Vmícháme rozpuštěné vlažné máslo, koření, řepný sirup a nasekané ořechy. Střídavě vmícháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko - přilijeme jen tolik mléka, aby těsto bylo pevnější.
- 2Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem (nebo vymazaný tukem a vysypaný moukou.) Pečeme v troubě vyhřáté na 190°C asi 20 minut.
- 3Upečený, vychladlý perník potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou, nakrájíme na menší řezy a každý ozdobíme polovinou vlašského ořechu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.