Rychlé rizoto z krabích tyčinek s hráškem a cukrovou kukuřicí
37 min.
Ingredience
- Vařená rýže
- 240gramůDlouhozrnná rýže
- 200gramůKrabí tyčinky
- 100gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 50gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1kusCibule
- 2špetkyChilli koření mleté
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 2špetkySůl
- 100gramůSýr Čedar
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyBujón slepičí
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
13 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Dva varné sáčky s dlouhozrnnou rýží dobře promyjeme pod tekoucí vodou. Když ze sáčku odtéká jen čistá voda, necháme je odkapat.
- 2V hrnci přivedeme do varu 1 litr vody, vložíme kostku slepičího bujónu a vaříme asi 5 minut. Pak do uvařeného bujónu vložíme 2 sáčky s rýží, snížíme teplotu a pomalu rýži vaříme podle návodu (přibližně 14-17 minut).
- 3Mezitím si nakrájíme na kostky krabí tyčinky. Malou konzervu cukrové kukuřice a zeleného hhrášku zcedíme z nálevu a necháme v sítu okapat. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno a v hlubší pánvi ji zpěníme na oleji s máslem. Přidáme k ní krabí tyčinky, 2 špetky chilli a krátce, za stálého míchání, je osmahneme. Na cibulku s tyčinkami vyklopíme uvařenou rýži, přidáme k ní kukuřici s hráškem, promícháme a podle chuti dosolíme.
- 4Na talířích rizoto posypeme nastrouhaným sýrem a hned horké servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.