Rychlé rizoto z krabích tyčinek s hráškem a cukrovou kukuřicí

37 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
13 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dva varné sáčky s dlouhozrnnou rýží dobře promyjeme pod tekoucí vodou. Když ze sáčku odtéká jen čistá voda, necháme je odkapat.
  • 2
    V hrnci přivedeme do varu 1 litr vody, vložíme kostku slepičího bujónu a vaříme asi 5 minut. Pak do uvařeného bujónu vložíme 2 sáčky s rýží, snížíme teplotu a pomalu rýži vaříme podle návodu (přibližně 14-17 minut).
  • 3
    Mezitím si nakrájíme na kostky krabí tyčinky. Malou konzervu cukrové kukuřice a zeleného hhrášku zcedíme z nálevu a necháme v sítu okapat. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno a v hlubší pánvi ji zpěníme na oleji s máslem. Přidáme k ní krabí tyčinky, 2 špetky chilli a krátce, za stálého míchání, je osmahneme. Na cibulku s tyčinkami vyklopíme uvařenou rýži, přidáme k ní kukuřici s hráškem, promícháme a podle chuti dosolíme.
  • 4
    Na talířích rizoto posypeme nastrouhaným sýrem a hned horké servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.