Rychlé tuňákové špagety s Gran Moravia

19 min.
Evropa

Ingredience

      • 3litryVoda pitná
      • 1lžíceSůl
      • 250gramůŠpagety celozrnné
      • 120gramůSýr Gran Moravia
      • 240gramůTuňák ve vlastní šťávě
      • 50gramůRajčata sušená sterilovaná
    Počet porcí:
    2

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    734 kcal
    Bílkoviny
    36 g
    Tuky
    25 g
    Sacharidy
    88 g
    Vláknina
    1 g
    Vápník
    57 mg
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Ve vysokém hrnci si přivedeme k varu 3l vody s 1 lžicí soli. Jakmile se začne vařit voda, vložíme do ní italské špagetay a uvaříme je al dente. O minutu méně, než je napsáno v návodu. Uvařené špagety důkladně scedíme a v míse je promícháme s konzervovaným tuňákem ve vlasní šťávě a na tenké proužky pokrájenými sušenými rajčaty v oleji. Horké špagety dáme na talíře, hustě je posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem Gran Moravia a hned podáváme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.