Rychlé žitné škubánky
20 min.
Ingredience
- 700gramůMouka žitná
- 1lžičkaSůl
- 5decilitrůVoda pitná
- 2kusyCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
22 g
Sacharidy
125 g
Vláknina
850 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve větším hrnci nasucho opražíme žitnou mouku se solí. Musí mít světlou růžovou barvu. Do mouky utvoříme obráceným koncem vařečky otvory a hned přilijeme vařící vodu (podle potřeby 4-5 dl), mouku rozšťoucháme, hrnec zakryjeme poklicí na 15-20 minut.
- 2Mezitím si oloupeme cibule, drobně je pokrájíme a v pánvi na másle usmažíme dorůžova.
- 3Ze vzniklé škubánkové masy lžící vykrajujeme škubánky a klademe je na pánev do rozpáleného sádla. Osmažíme je z každé strany dozlatova. Dáme je do mísy, promícháme s cibulkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.