Rychlé žitné škubánky

20 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
22 g
Sacharidy
125 g
Vláknina
850 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve větším hrnci nasucho opražíme žitnou mouku se solí. Musí mít světlou růžovou barvu. Do mouky utvoříme obráceným koncem vařečky otvory a hned přilijeme vařící vodu (podle potřeby 4-5 dl), mouku rozšťoucháme, hrnec zakryjeme poklicí na 15-20 minut.
  • 2
    Mezitím si oloupeme cibule, drobně je pokrájíme a v pánvi na másle usmažíme dorůžova.
  • 3
    Ze vzniklé škubánkové masy lžící vykrajujeme škubánky a klademe je na pánev do rozpáleného sádla. Osmažíme je z každé strany dozlatova. Dáme je do mísy, promícháme s cibulkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.