Rychlý borůvkový koláč

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
877 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
36 g
Sacharidy
130 g
Vláknina
3 g
Cukr
57 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Ze 100 gramů hladké mouky, moučkového cukru a másla si připravíme drobenku.
  • 3
    V míse smícháme mléko, Heru, krupicový cukr, špetku soli a vajíčko, pak postupně přidáme mouku s práškem do pečiva a vypracujeme hladké polotuhé těsto.
  • 4
    Na plech s vyššími okraji rozprostřeme pečicí papír, těsto na něj nalijeme, posypeme borůvkami a drobenkou.
  • 5
    Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 45 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 5. 7. 2016
Rychlý borůvkový koláč
Na množství ingrediencí na 4 porce jsem k pečení použila koláčovou formu o průměru 28 cm s odnímatelným dnem. Moc ráda v ní peču, je taky v nabídce e-shopu Vše na vaření. Porce jsou to hodně velké, spíš jich je více než čtyři, pokud jsou např. ke kávě. :-) Nepoužila jsem papír na pečení, formu jsem jen lehce přetřela olejem a taky jen lehce vysypala hrubou moukou. Borůvek jsem možná měla malinko méně, Heru jsem použila rozpuštěnou ale vlahou, mouku jsem prosila společně s práškem do pečiva aby se provzdušnila. Jinak koláček chválím, je opravdu rychle připravený a je moc dobrý. 😎
Anonymní uživatel
po 27. 7. 2020
Uživatel uvařil tento recept
Výborný koláč. Neměla jsem Heru, takže to bylo čistě máslové. Mňamka