Rychlý čokoládový dort

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
29 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dortovou formu vymažeme 20 g másla a dno vyložíme pečicím papírem, dort budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
  • 2
    Ve vodní lázni rozpustíme rozlámanou čokoládu a máslo. Necháme lehce zchladnout.
  • 3
    V míse našleháme vece s cukrem a solí do pěny. Přimícháme zlehka čokoládu s máslem, poté stejně opatrně i mouku.
  • 4
    Těsto vlijeme do formy, uhladíme povrch a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Zda je dort upečený, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je těsto upečené.
  • 5
    Dort necháme vychladnout, poté vyjmeme z formy, lehce stáhneme pečicí papír, poprášíme dort kakaem a moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.