Rychlý čokoládový dort
40 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 2lžíceCukr moučka
- 1lžíceKakaový prášek Bio
- Na těsto
- 170gramůČokoláda 70% kakao
- 100gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 30gramůMouka polohrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
29 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Dortovou formu vymažeme 20 g másla a dno vyložíme pečicím papírem, dort budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
- 2Ve vodní lázni rozpustíme rozlámanou čokoládu a máslo. Necháme lehce zchladnout.
- 3V míse našleháme vece s cukrem a solí do pěny. Přimícháme zlehka čokoládu s máslem, poté stejně opatrně i mouku.
- 4Těsto vlijeme do formy, uhladíme povrch a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Zda je dort upečený, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je těsto upečené.
- 5Dort necháme vychladnout, poté vyjmeme z formy, lehce stáhneme pečicí papír, poprášíme dort kakaem a moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.