Rychlý dietní chleba

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
3 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chlebíčkovou formu (30 cm) vytřeme slunečnicovým olejem, chleba budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.
  • 2
    Sojovou a rýžovou mouku v míse smícháme s bramborovou moučkou (zhruba 1/4 odložíme stranou). K mouce přidáme droždí a sůl, ve směsi uděláme důlek, do kterého vlijeme med, vlažnou vodu a olivový olej. Těsto hnětačem zpracujeme na hladké, dost husté těsto.
  • 3
    Vypracované těsto pevně přikryjeme potravinářskou fólií a necháme na teple asi 30 minut kynout.
  • 4
    Do odložené směsi mouky vmícháme kypřicí prášek a vinný kámen v prášku. Tuto směs vmícháme do vykynutého těsta a pečlivě mícháme, až se hmota napění. Poté ji vložíme do formy a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut.
  • 5
    Upečený chleba necháme vychladnout na mřížce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.