Rychlý dietní chleba
40 min.
Ingredience
- 200gramůMouka rýžová
- 200gramůSolamyl
- 100gramůMouka sójová odtučněná
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyMed včelí
- 1lžičkaOlej olivový
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 2lžičkyVinný kámen
- 400mililitrůVoda pitná
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1baleníDroždí sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
3 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Chlebíčkovou formu (30 cm) vytřeme slunečnicovým olejem, chleba budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.
- 2Sojovou a rýžovou mouku v míse smícháme s bramborovou moučkou (zhruba 1/4 odložíme stranou). K mouce přidáme droždí a sůl, ve směsi uděláme důlek, do kterého vlijeme med, vlažnou vodu a olivový olej. Těsto hnětačem zpracujeme na hladké, dost husté těsto.
- 3Vypracované těsto pevně přikryjeme potravinářskou fólií a necháme na teple asi 30 minut kynout.
- 4Do odložené směsi mouky vmícháme kypřicí prášek a vinný kámen v prášku. Tuto směs vmícháme do vykynutého těsta a pečlivě mícháme, až se hmota napění. Poté ji vložíme do formy a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut.
- 5Upečený chleba necháme vychladnout na mřížce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.