Rychlý dort se šlehačkou a ostružinami

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 750gramůOstružiny
    • 150gramůPoleva čokoládová
    • 400gramůKorpus na dort
    • 20mililitrůPomerančová šťáva
    • 200gramůCukr třtinový
    • 25gramůMandle plátky
    • 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
27 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
10 g
Cukr
80 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Povaříme pomerančovou šťávu, kůru a cukr, až vznikne sirup. Jeden díl korpusu potřeme částí sirupu a přiklopíme druhým dílem. Nakrájenou čokoládovou polevu rozpustíme v horké vodní lázni a potřeme povrch dortu. Ostružiny přebereme, opláchneme a necháme dobře okapat. Dort obložíme ostružinami. Ušleháme smetanu a dort ozdobíme. Pokapeme pomerančovým sirupem. V suché pánvi opražíme mandlové lupínky a dort posypeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.