Rychlý irský chleba

42 min.
Irsko

Ingredience

    • 280gramůMouka celozrnná špaldová
    • 1lžičkaSoda jedlá
    • 0,5lžičkaSůl
    • 300mililitrůMléko - podmáslí
    • 280gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
2 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
2 g
Vápník
102 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme pečicím papírem, chleba budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
  • 2
    V míse promícháme 250 g hladké a 250 g celozrnné mouky se sodou a solí. Ve směsi uděláme důlek, do kterého vlijeme podmáslí. Hnětačem vypracujeme těsto, které ještě vypracujeme na vále, který jsme posypali zbylou hladkou moukou. Z těsta vytvoříme bochánek o průměru kolem 20 cm, který položíme na plech. Na chlebu uděláme ostrým nožem hluboký kříž, celý chléb posypeme zbylou celozrnnou moukou.
  • 3
    Chleba pečeme v předehřáté troubě zhruba 30 minut. Upečený chleba při poklepu zní dutě.
  • 4
    Na drátěné mřížce necháme chleba vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.