Rychlý irský chleba
42 min.
Ingredience
- 280gramůMouka celozrnná špaldová
- 1lžičkaSoda jedlá
- 0,5lžičkaSůl
- 300mililitrůMléko - podmáslí
- 280gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
2 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
2 g
Vápník
102 mg
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem, chleba budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
- 2V míse promícháme 250 g hladké a 250 g celozrnné mouky se sodou a solí. Ve směsi uděláme důlek, do kterého vlijeme podmáslí. Hnětačem vypracujeme těsto, které ještě vypracujeme na vále, který jsme posypali zbylou hladkou moukou. Z těsta vytvoříme bochánek o průměru kolem 20 cm, který položíme na plech. Na chlebu uděláme ostrým nožem hluboký kříž, celý chléb posypeme zbylou celozrnnou moukou.
- 3Chleba pečeme v předehřáté troubě zhruba 30 minut. Upečený chleba při poklepu zní dutě.
- 4Na drátěné mřížce necháme chleba vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.