Rychlý jablkový kompot

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
87 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, vykrájíme a dobře omyjeme. Nakrájíme je na čtvrtky, vložíme do kastrolu a zalijeme vodou.
  • 2
    Přidáme cukr, hřebíček a krátce asi 10 minut povaříme. Jablka se nesmí rozvařit ani příliš změknout.
  • 3
    Kompot uložíme v chladničce. Při podávání jej zakapeme citronovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 17. 8. 2015
Rychlý jablkový kompot
Senzační kompot pro letní dny, který znám od dětství. Dá se přidat i kousek celé skořice a malinký úlomek badyánu. Na kompot se dají použít i padaná jablka.