Rychlý jablkový kompot
20 min.
Ingredience
- 5decilitrůVoda pitná
- 3kusyHřebíček
- 2lžíceCukr krupice
- 1kusCitrony
- 2kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
87 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, vykrájíme a dobře omyjeme. Nakrájíme je na čtvrtky, vložíme do kastrolu a zalijeme vodou.
- 2Přidáme cukr, hřebíček a krátce asi 10 minut povaříme. Jablka se nesmí rozvařit ani příliš změknout.
- 3Kompot uložíme v chladničce. Při podávání jej zakapeme citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 17. 8. 2015
Rychlý jablkový kompot
Senzační kompot pro letní dny, který znám od dětství. Dá se přidat i kousek celé skořice a malinký úlomek badyánu. Na kompot se dají použít i padaná jablka.