Rychlý jahodový koláč
35 min.
Ingredience
- 40gramůCukr krupice
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 500gramůJahody zahradní
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem, osolíme a postupně vmícháme vejce a 2 lžíce změklého másla. Přilijeme trochu mléka a vypracujeme vláčné těsto.
- 2Těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl vložíme do máslem vymaštěné dortové formy, potřeme jej máslem, přikryjeme druhým dílem a upečeme ve středně vyhřáté troubě (asi 15 minut).
- 3Po upečení koláč rozkrojíme a ještě teplý naplníme jahodami, které jsme rozmačkali vidličkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.