Rychlý jahodový koláč

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem, osolíme a postupně vmícháme vejce a 2 lžíce změklého másla. Přilijeme trochu mléka a vypracujeme vláčné těsto.
  • 2
    Těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl vložíme do máslem vymaštěné dortové formy, potřeme jej máslem, přikryjeme druhým dílem a upečeme ve středně vyhřáté troubě (asi 15 minut).
  • 3
    Po upečení koláč rozkrojíme a ještě teplý naplníme jahodami, které jsme rozmačkali vidličkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.