Rychlý kdoulový kompot
60 min.
Ingredience
- 3kilogramyKdoule
- 1kilogramCukr krystal
- 1,25litryVoda pitná
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
220 g
Cukr
83 g
Vápník
31 mg
Postup přípravy
- 1Kdoule oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jadřince. Krátce ponoříme do vody ochucené octem, aby nezměnily barvu. Po vyjmutí rozdělíme do sklenic.
- 2Mezitím rozmícháme cukr ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Nálevem zalijeme ovoce, sklenice zavíčkujeme a narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 35 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.