Rychlý kdoulový kompot

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
220 g
Cukr
83 g
Vápník
31 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kdoule oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jadřince. Krátce ponoříme do vody ochucené octem, aby nezměnily barvu. Po vyjmutí rozdělíme do sklenic.
  • 2
    Mezitím rozmícháme cukr ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Nálevem zalijeme ovoce, sklenice zavíčkujeme a narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 35 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.