Rychlý kynutý koláč
50 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 20gramůDroždí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
17 mg
Postup přípravy
- 1Žloutek s máslem utřeme a přidáme kvásek, sůl a mouku.
- 2Těsto ihned rozprostřeme na plech a posypeme je sladkou drobenkou (nebo kmínem a solí). Necháme kynout.
- 3Po vykynutí dáme koláč péci do trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.