Rychlý nákyp z knedlíku, smetany a vajec
53 min.
Ingredience
- 500gramůKnedlík kynutý
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej slunečnicový
- Na vytření mísy
- Smetanová zálivka
- 2,5decilitrySmetana
- 3lžícePetržel - nať
- 8kusůVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
38 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
893 mg
Postup přípravy
- 1Do misky nastrouháme tvrdý sýr. V druhé misce rozšleháme vejce se smetanou a hořčicí. Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a přimícháme do smetany s vejci.
- 2Šišku kynutého knedlíku pokrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme máslo (2 lžíce) s olejem a plátky osmažíme dozlatova z každé strany. Zapékací mísu vytřeme 2 lžícemi másla, osmažené plátky poklademe do mísy na hrany za sebe a přelijeme je připravenou smetanou s vejci a petrželkou. Vidličkou plátky knedlíku od sebe mírně odtáhneme, aby se mezi ně dostala smetana s vajíčky. Povrch posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a nákyp dáme do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme dozlatova přibližně 20-30 minut. Nákyp podáváme samostatně jako hlavní jídlo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.