Rychlý nákyp z knedlíku, smetany a vajec

53 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
38 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
893 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky nastrouháme tvrdý sýr. V druhé misce rozšleháme vejce se smetanou a hořčicí. Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a přimícháme do smetany s vejci.
  • 2
    Šišku kynutého knedlíku pokrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme máslo (2 lžíce) s olejem a plátky osmažíme dozlatova z každé strany. Zapékací mísu vytřeme 2 lžícemi másla, osmažené plátky poklademe do mísy na hrany za sebe a přelijeme je připravenou smetanou s vejci a petrželkou. Vidličkou plátky knedlíku od sebe mírně odtáhneme, aby se mezi ně dostala smetana s vajíčky. Povrch posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a nákyp dáme do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme dozlatova přibližně 20-30 minut. Nákyp podáváme samostatně jako hlavní jídlo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.