Rychlý salát z cizrny se sušenými rajčaty, s fazolemi a krevetkami
15 min.
Ingredience
- 1lžíceBazalka
- 1lžíceMeduňka
- 400gramůCizrna konzervovaná
- 400gramůFazole bílé sterilované
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1,5lžíceLimetková šťáva
- 300gramůKrevety koktejlové předvařené 300/500
- 50gramůRajčata sušená sterilovaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
6 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
10 g
Cukr
345 mg
Postup přípravy
- 1Sušená rajčata v oleji necháme okapat a pokrájíme je na tenké proužky. Omyté lístky čerstvé bazalky a meduňky prsty potrháme.Koupené vařené loupané krevetky osušíme, dáme je do mísy, přidáme konzervovanou scezenou cizrnu, scezené konzervované fazole, sušená rajčata, očištěný prolisovaný česnek, čerstvě pomletý pepř, olivový olej, bylinky a limetkovou šťávu. Vše dobře promícháme, mísu zakryjeme a dáme do lednice odpočinout na 4-5 hodin. Během té doby sálát 2-3x promícháme.
- 2Před podáváním salát necháme 30 minut v pokojové teplotě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.