Rychlý třešňový nákyp
50 min.
Ingredience
- 10gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 1špetkaVanilka mletá
- 1špetkaCitronová kůra
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 120gramůMouka pšeničná hrubá
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 250gramůTřešně
- 10gramůCukr vanilka
- Na formu
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
1 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Máslo utřeme, přidáme cukr, žloutky, vanilku a nastrouhanou citronovou kůru. Zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
- 2Nákypovou formu vymažeme, vysypeme strouhankou, rozložíme do ní třešně, přelijeme těstem a v mírně vyhřáté trubě upečeme.
- 3Hotový nákyp posypeme cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.