Rychlý vepřový guláš
50 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová plec
- 1kostkaBujón hovězí
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kusFeferony
- 2lžíceGulášové koření
- 1kusRajčata
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 500mililitrůVoda pitná
- 2lžíceVepřové sádlo škvařené
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 1lžícePaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
26 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostky a posypeme gulášovým kořením.
- 2Oloupanou, na jemno nakrájenou cibuli osmažíme na sádle do zlatova, pak přidáme mletou papriku a maso a krátce orestujeme. Podlijeme vodou, přidáme na kostky nakrájenou papriku, rajče, kostku bujónu a dusíme pod pokličkou do měkka.
- 3Nakonec dochutíme solí, pepřem, česnekem a feferonkou a zahustíme jíškou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 23. 1. 2017
Rychlý vepřový guláš
Guláš byl výborný i z vepřového. Paprika ho vylepšila. Za mě palec nahoru 🙂