Rýnské roštěnky

35 min.
Německo

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
    • 100mililitrůVíno bílé
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 40gramůMáslo čerstvé
    • 1lžičkaSůl
    • 2lžíceOlej rostlinný
    • 40gramůProtlak rajčatový
    • 0,5šálekVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
35 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
534 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté maso nakrájíme na plátky, po okrajích nařízneme, mírně naklepeme a osolíme. Roštěnky zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji tak, aby zůstaly uvnitř růžové. Vyjmeme je na nahřáté talíře.
  • 2
    Olej od opékání slijeme a do pánve přidáme máslo, oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, mletou papriku a hladkou mouku. Vše osmahneme, přilijeme víno, přidáme rajčatový protlak a trochu vody. Povaříme do zhoustnutí, osolíme a nalijeme na roštěnky.
  • 3
    Podáváme s opékanými bramborami nebo se smaženými hranolky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.