Rýnské roštěnky
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 100mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOlej rostlinný
- 40gramůProtlak rajčatový
- 0,5šálekVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
35 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
534 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté maso nakrájíme na plátky, po okrajích nařízneme, mírně naklepeme a osolíme. Roštěnky zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji tak, aby zůstaly uvnitř růžové. Vyjmeme je na nahřáté talíře.
- 2Olej od opékání slijeme a do pánve přidáme máslo, oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, mletou papriku a hladkou mouku. Vše osmahneme, přilijeme víno, přidáme rajčatový protlak a trochu vody. Povaříme do zhoustnutí, osolíme a nalijeme na roštěnky.
- 3Podáváme s opékanými bramborami nebo se smaženými hranolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.