Rytířská lahůdka
15 min.
Ingredience
- 1lžičkaMajonéza
- 50gramůChléb pšeničný (bílý)
- 1lžičkaHořčice
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 0,25kusSalát hlávkový
- 150gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 50gramůSýr Ementál (Primátor)
- 0,25kusCibule
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
46 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Menší kulatý bílý chléb nebo velkou žemli podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme, aby se obě poloviny daly rozevřít, ačkoli zůstaly spojené. Jednu polovinu potřeme hořčicí, druhou majonézou. Na půlku s hořčicí položíme listy salátu, na něj navršíme na tenké plátky pečeného hovězího roštěnce (rostbífu). Maso posypeme čerstvou nakrájenou cibulí nebo cibulí sušenou, navrch položíme plátky ementálu a posypeme paprikou. Sendvič (stále otevřený) dáme nakrátko zapéct do horké trouby. Jakmile se sýr roztaví, sendvič vyndáme, sevřeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.