Ryzcová polévka
170 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín celý
- 500gramůRyzce čerstvé
- 1lžíceSádlo škvařené
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
58 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
123 mg
Cukr
20 mg
Postup přípravy
- 1Ryzce očistíme a nakrájíme. Dáme je vařit do studené vody, přidáme sůl a kmín. Vaříme pozvolna asi hodinu, dokud není vývar oranžový.
- 2Připravíme si jíšku z mouky a sádla, opražíme dozlatova.
- 3Scedíme vývar a zahustíme jíškou. Houby jen vyvaříme, ale nejíme!
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.