Rýže s chřestem
50 min.
Ingredience
- 100gramůChřest zelený
- 1kusCibule
- 150gramůRýže dlouhozrnná
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1decilitrVoda pitná
- 1kostkaBujón zeleninový
- 4lžičkyMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu rozpustíme máslo a zpěníme na něm nasekanou cibulku. Potom přisypeme rýži, zamícháme, osolíme, přilijeme vývar a vaříme 15 minut.
- 2Z oloupaného chřestu odkrojíme špatné konce, které vyhodíme, a hlavičky, které necháme na konečnou úpravu pokrmu. Zbylé kousky chřestových výhonků nakrájíme na kousky a přidáme do kastrolu s rýží. Za občasného míchání vaříme do změknutí, v případě potřeby zalijeme bujónem, rozmíchaným ve vodě. Na závěr přisypeme hlavičky chřestu a vaříme už jen 3 minuty. V uvařeném rizotu rozmícháme lžičku másla a strouhaný sýr, důkladně promícháme a necháme pod pokličkou dojít. Podáváme horké s listy salátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.