Rýže s chřestem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrolu rozpustíme máslo a zpěníme na něm nasekanou cibulku. Potom přisypeme rýži, zamícháme, osolíme, přilijeme vývar a vaříme 15 minut.
  • 2
    Z oloupaného chřestu odkrojíme špatné konce, které vyhodíme, a hlavičky, které necháme na konečnou úpravu pokrmu. Zbylé kousky chřestových výhonků nakrájíme na kousky a přidáme do kastrolu s rýží. Za občasného míchání vaříme do změknutí, v případě potřeby zalijeme bujónem, rozmíchaným ve vodě. Na závěr přisypeme hlavičky chřestu a vaříme už jen 3 minuty. V uvařeném rizotu rozmícháme lžičku másla a strouhaný sýr, důkladně promícháme a necháme pod pokličkou dojít. Podáváme horké s listy salátu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.