Rýže s houbami shitake a zeleninou
60 min.
Ingredience
- 250gramůRýže Basmati
- 7,5decilitrůVoda pitná
- 8gramůSůl
- 200gramůHouby Shitake sušené
- 150gramůPaprika červená
- 1kusCibule
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 40mililitrůOmáčka rybí
- 80mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
21 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rýži propláchneme horkou vodu a dáme vařit do dvojnásobku osolené vody asi na 15 minut. Zatím namočíme houby shitake do horké vody a necháme nabobtnat. Ve woku rozpálíme olej, zpěníme cibuli, přidáme na kousky nakrájenou papriku a necháme 3 minuty opéct. Houby scedíme, necháme okapat a nakrájené přidáme na pánev a 6 minut opékáme za stálého míchání. Ochutíme sójovou a rybí omáčkou, vmícháme hotovou rýži a pokrm ještě pár minut necháme dusit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.