Rýže s hráškem a sušenými rajčaty

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 400mililitrůVývar drůbeží
    • 300gramůHrášek mražený
    • 1hrnekRýže dlouhozrnná
    • 0,5hrnekRajčata sušená sterilovaná
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
7 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
2 g
Vápník
20 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vlijeme vývar a zahřejeme až k varu. Přidáme hrášek, jemně nakrájená rajčata a sůl. Znovu přivedeme k varu, vsypeme propláchnutou rýži, promícháme a pod pokličkou zvolna vaříme 15 minut.
  • 2
    Hrnec odstavíme z plotny a necháme 10 minut stát. Potom odstraníme pokličku a zeleninu s rýží promícháme.
  • 3
    Podáváme jako přílohu k masovým pokrmům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.