Rýže s pomeranči a ovocným krémem
60 min.
Ingredience
- 150gramůRýže loupaná
- 8lžicVoda pitná
- 80gramůMáslo čerstvé
- 75gramůCukr moučkový
- 1kusPomeranče
- 1kusCitrony
- 100gramůDžem meruňkový
- Ovocný krém
- 75gramůCukr moučkový
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 10gramůCukr krupice
- 1kusPomeranče
- 75gramůMarmeláda malinová
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
4 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Rýži přebereme, propláchneme, spaříme vroucí vodou a necháme okapat. V hrnci rozpálíme 60 g másla, přidáme rýži, zalijeme vroucí vodou a v troubě necháme dusit.
- 2Smícháme moučkový cukr s nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůrou (2 pomeranče necháme stranou) i šťávou. Důkladně promícháme, aby cukr zežloutl. Poté cukr vmícháme do rýže, podusíme doměkka a necháme vychladnout.
- 3Na ovocný krém smícháme moučkový cukr s malinovou marmeládou a dobře utřeme. Zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- 4Mísu vymažeme zbytkem másla, upravíme na ni polovinu rýže, potřeme meruňkovým džemem a na něj navrstvíme zbytek rýže. Opět potřeme zavařeninou, ozdobíme ovocným krémem, posypeme cukrem a ve vlažné troubě necháme oschnout.
- 5Rozdělíme na talíře, doplníme dílky pomeranče a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.