Rýže s pomeranči a ovocným krémem

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
4 g
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži přebereme, propláchneme, spaříme vroucí vodou a necháme okapat. V hrnci rozpálíme 60 g másla, přidáme rýži, zalijeme vroucí vodou a v troubě necháme dusit.
  • 2
    Smícháme moučkový cukr s nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůrou (2 pomeranče necháme stranou) i šťávou. Důkladně promícháme, aby cukr zežloutl. Poté cukr vmícháme do rýže, podusíme doměkka a necháme vychladnout.
  • 3
    Na ovocný krém smícháme moučkový cukr s malinovou marmeládou a dobře utřeme. Zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  • 4
    Mísu vymažeme zbytkem másla, upravíme na ni polovinu rýže, potřeme meruňkovým džemem a na něj navrstvíme zbytek rýže. Opět potřeme zavařeninou, ozdobíme ovocným krémem, posypeme cukrem a ve vlažné troubě necháme oschnout.
  • 5
    Rozdělíme na talíře, doplníme dílky pomeranče a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.