Rýžová jablka s rozinkami a zázvorem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
679 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
23 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
6 g
Cukr
60 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži se solí uvedeme do varu v hrnci s 500 ml vody a pod pokličkou vaříme 20 minut.
  • 2
    Jablka omyjeme, seřízneme vršky, dužinu opatrně vydlabeme i s jádřincem.
  • 3
    Uvařenou rýži smícháme s medem, na kostičky nakrájeným zázvorem, omytými hrozinkami a skořicí.
  • 4
    Jablka naplníme rýžovou směsí, urovnáme do zapékací formy. Zbylou nádivku uchováme na teplém místě. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 25 minut. Během pečení jablka často potíráme máslem.
  • 5
    Nádivku rozdělíme na talíře, upravíme na ni pečená jablka a před podáváním dezert posypeme nasekanými vlašskými ořechy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.