Rýžová jablka s rozinkami a zázvorem
60 min.
Ingredience
- 225gramůRýže dlouhozrnná
- 500mililitrůVoda pitná
- 40gramůZázvor nakládaný
- 100gramůHrozinky
- 6lžicMed včelí
- 1lžičkaSkořice mletá
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceOřechy vlašské
- 4kusyJablka
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
679 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
23 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
6 g
Cukr
60 g
Postup přípravy
- 1Rýži se solí uvedeme do varu v hrnci s 500 ml vody a pod pokličkou vaříme 20 minut.
- 2Jablka omyjeme, seřízneme vršky, dužinu opatrně vydlabeme i s jádřincem.
- 3Uvařenou rýži smícháme s medem, na kostičky nakrájeným zázvorem, omytými hrozinkami a skořicí.
- 4Jablka naplníme rýžovou směsí, urovnáme do zapékací formy. Zbylou nádivku uchováme na teplém místě. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 25 minut. Během pečení jablka často potíráme máslem.
- 5Nádivku rozdělíme na talíře, upravíme na ni pečená jablka a před podáváním dezert posypeme nasekanými vlašskými ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.