Rýžová kaše s citronem a skořicí

60 min.
Portugalsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
26 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži zalijeme vodou a necháme asi 30minut vařit.
  • 2
    Mezitím přivedeme k varu mléko s celou skořicí a kouskem citronové kůry, vlijeme do uvařené rýže a za stálého míchání zahříváme, dokud rýže nezhoustne. Na závěr přisypeme cukr, odstavíme ze sporáku a přidáme máslo. Necháme jej rozpustit, vmícháme rozšlehané žloutky a znovu necháme zhoustnout na mírném ohni.
  • 3
    Citronovou kůru a skořici vyjmeme, kaši rozdělíme do misek, posypeme mletou skořicí a podáváme vlažnou nebo studenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.