Rýžová kaše s citronem a skořicí
60 min.
Ingredience
- 1lžičkaSkořice mletá
- 125gramůRýže loupaná
- 50gramůMáslo čerstvé
- 12kusůVaječný žloutek slepičí
- 1kusSkořice celá
- 120gramůCukr krupice
- 1kusCitrony
- 1litrMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
26 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Rýži zalijeme vodou a necháme asi 30minut vařit.
- 2Mezitím přivedeme k varu mléko s celou skořicí a kouskem citronové kůry, vlijeme do uvařené rýže a za stálého míchání zahříváme, dokud rýže nezhoustne. Na závěr přisypeme cukr, odstavíme ze sporáku a přidáme máslo. Necháme jej rozpustit, vmícháme rozšlehané žloutky a znovu necháme zhoustnout na mírném ohni.
- 3Citronovou kůru a skořici vyjmeme, kaši rozdělíme do misek, posypeme mletou skořicí a podáváme vlažnou nebo studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.