Rýžová kaše se smetanou a skořicí
40 min.
Ingredience
- 5lžicSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůRýže loupaná
- 1lžíceSkořice mletá
- 750mililitrůMléko polotučné
- 1kusSkořice celá
- 1kusCitrony
- 120gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
5 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
7 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Rýži nasypeme do kastrolu, zalijeme vodou a při nízké teplotě pomalu vaříme, dokud se voda nevztřebá. Poté zalijeme mlékem a smetanou ke šlehání. Necháme 20minut zvolna provařit.
- 2Přisypeme cukr, nastrouhanou citronovou kůru a přidáme celou skořici. Vaříme ještě 10minut, rozdělíme do misek a necháme vychladnout.
- 3Před podáváním posypeme mletou skořicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.